Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kaerahelbepuder porgandi ja mandlitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kaerahelbepuder porgandi ja mandlitega
Kaerahelbepuder porgandi ja mandlitega Foto: TAI

Tervise Arengu Instituudil on sel sügisel käimas meestele suunatud kampaania, et edendada tervislikku toitumist. Selleks aitas Daily lõunarestoran kokku panna puu- ja köögiviljarohkeid retsepte, mis tegelikult teevad rõõmu kogu perele.

Kaerahelbepuder porgandi ja mandlitega

Kogus: ühele

  • 1 dl täisterakaerahelbeid
  • 2 dl vett
  • ½ dl piima
  • Veidi kaneeli
  • Sutsuke soola
  • 1 porgand
  • 2 spl mandlilaaste
  • Mesi

Pane kaerahelbed keevasse vette ja keeda, kuni muutuvad pehmeks. Kui vett jääb väheks, lisa juurde piima. Maitsesta kaneeliga. Riivi eelnevalt kooritud ja pestud porgand ja sega keevale pudrule juurde. Kuumuta veidi ja tõsta pott tulelt. Serveeri puder taldrikule, raputa peale mandlilaastud ja soovikorral ka veidi mett.

Selleks, et maitset täiendada, võib osa veest asendada värskelt pressitud apelsinimahlaga. Sel juhul piima mitte lisada. 

Tagasi üles