Barcelonast pärit Juan Borras Aguilar ja Julio Aller Aguilar õpetavad, kuidas valmistada Hispaania omletti ehk tortillat.
Tortilla ehk Hispaania omlett
Tortilla ehk Hispaania omlett
• 1 kilo kartuleid
• 9 muna
• 250 g sibulat
• 25 cl ekstra neitsioliiviõli
• soola
Koori kartulid ja sibulad, viiluta kartul ja haki sibul peeneks. Prae kartuleid oliiviõlis keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni need on pehmed, (20–25 minutit), maitsesta soolaga. Enne kui kartul on täiesti pehme, lisa sibul ja prae lõpuni. Kalla kartulid sõelale ja nõruta suuremast jaost õlist, viimast võid muu küpsetamisel kasutada.
Sega suures kausis munad, lisa hulka praetud kartul ja sibul. Sega ettevaatlikult läbi. Kalla segu kõrgete servadega pannile ja prae madalal kuumusel. Umbes 15 minuti pärast keera omlett näiteks suure taldriku abil ümber ja prae veel umbes 15 minutit, kuni omlett on läbi küpsenud. Paku näiteks tomatikastme või grillitud Piquillo paprikaga. Omlett on maitsev nii soojalt kui ka külmalt.