Barcelonast pärit Juan Borras Aguilar ja Julio Aller Aguilar selgitavad, mis on tapas.
Mis on tapas?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapas tähistab Hispaanias väikesi, ühe-kahe suutäie suuruseid külmi ja sooje suupisteid. Ainsusevorm sõnast on tapa, mis tähendab katet või kaant. Enamik kulinaariapiibleid viitabki tapade päritolust kõneldes kuumale Andaluusiale, kus teeäärsetel kõrtsipidajatel oli komme kaitsta kundede veini tolmu ja putukate eest, kattes klaasi singi- või juustuviiluga. Algul oli see tasuta joogikõrvane, kuid see pole siiski ajaproovile vastu pidanud.
Tapita tähendab pisikest tapat, tapeo rituaali astuda õhtu jooksul läbi mitmest baarist ja seal midagi näksida. Cosas de picar tähistab sõrme-, pinchos tiku-, cazuelas kahvliga söödavaid suupisteid.