/nginx/o/2014/10/07/3410259t1h2ffe.jpg)
Toiduliit alustab tänasest täisteraviljast pagaritoodete teavituskampaaniat, mille eesmärgiks on tutvustada täisteratoodete toiteväärtuslikke eeliseid ja kasulikkust.
Toiduliit alustab tänasest täisteraviljast pagaritoodete teavituskampaaniat, mille eesmärgiks on tutvustada täisteratoodete toiteväärtuslikke eeliseid ja kasulikkust.
Eesti Toiduliidu juhi Sirje Potiseppa sõnul pole Eestis piisavalt selgust, millistele kriteeriumitele täisteratoode vastab, mille poolest ta erineb mitte-täisteratootest, mida näitab kiudainete sisaldus tootes ning kuidas see on seotud täisteratoodetega. «Viimane rahvastiku tervisekäitumise uuring näitab, et 28 protsenti rahvastikust ei tarvita üldse rukki- ja teraleiba ning sepikut või terasais ei söö 67 protsenti inimestest,» tõi Potisepp näite. Ta lisas, et tervislik ja tasakaalustatud toitumine on üha olulisem ka Eestis, kus kasvab ülekaalulisus täiskasvanute ja laste hulgas. Potiseppa hinnangul on teavituskampaania suunatud eeskätt 30-60. aastastele inimestele, kes peavad tervislikku toitmist liiga kalliks või keeruliseks ning tutvustada täistera pagaritoodete toiteväärtuslikke eeliseid.
«Oleme aastaid teinud erinevate toidukategooriate kohta teavitustööd ja arvame, et aeg on küps rääkida täisteratoodetest,» ütles Sirje Potisepp. «Soovime öelda, et täisteraleib on täisväärtuslik eine.»
Täisteraviljade kasulikkus