Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne õuna-plaadikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Sandra Vungi

Sandra Vungi jagab õunakoogi retsepti, mis sobib kenasti veganitele. Proovi järgi!

Lihtne õuna-plaadikook

Magusaks pärmitainaks:

•    450 g nisujahu

•    0,5 tl soola

•    2 sl suhkrut

•    2 sl / 11 g kuivpärmi

•    250 ml käesooja vett või taimset piima (nt soja, kaera või riisi)

•    3 sl õli

Katteks:

•    800 g – 1 kg õunaviile

•    100 g suhkrut

•    2 tl kaneelipulbrit

Sega nisujahu soola, suhkru ja kuivpärmiga. Lisa piim, sega ja lisa õli. Sega kätega ja sõtku jahusel pinnal, kuni tekib elastne tainapall. Pane pallike kaussi ja kata puhta köögirätikuga. Aseta tainas umbes tunniks sooja kohta kerkima. Määri suur ahjuplaat õliga. Sõtku kerkinud tainast veel umbes pool minutit. Rulli tainas suuremaks ristkülikuks ja aseta ahjuplaadile. Venita ja vajuta tainaääri laiemaks, et tainas kataks terve plaadi. Kata tainas ühtlaselt õunaviiludega ning raputa peale suhkur ja kaneel. Jäta kook veel umbes 15 minutiks kerkima ja pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema. Küpseta kooki 25–30 minutit, kuni tainaääred on kuldpruunid.

Tagasi üles