Rannamõisa linnulihablogija Ragne Värk pakub välja ühe lihtsa hautise retsepti, mis sügiseste külmenevate ilmadega lauale hästi sobib.
Lihtne tomatine küülikuhautis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 1 jahutatud küülik
- soola, pipart, suhkrut
- 10 kadakamarja
- 10 cm jupp porrut (valge osa)
- 3 küüslauguküünt
- 1,5 dl valget veini
- 390 g purustatud tomateid
- pisut vett
Tükelda küülik ning maitsesta lõigatud tükid soola-pipraga kokku. Kuumuta pannil sorts õli ning pruunista liha mõlemalt poolt kuldseks. Seejärel pane pruunistatud liha haudepotti. Purusta noaseljaga kadakamarjad ning lisa potti. Lisa juurde ka pooleks lõigatud porru.
Lõika küüslauguküüned pooleks ning pane pannile küpsema. Vala juurde vein, purustatud tomatid ja väike sorts vett. Kuumuta minut, vahepeal maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Seejärel vala segu potti küülikuliha juurde. Kata pott kaanega ning küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 1 tund ja 15 minutit. Paku koos tatra või kruupidega.