Enne, kui sead sammud teepoodi, kus lõhnade ja valikute virvarr su pea segi ajab, mõtle, millist tüüpi teed sooviksid saada, kas musta, rohelist või rooibost, ning seejärel lisa aroomiks ühekaupa kuni kolm oma lemmiktaime või vürtsi, soovitab Sensa.
Roheline tee sobib hästi jasmiini, piparmündi, lagritsa, sidruni- või apelsinikoore, ingveri või apteegitilliga. Must tee maitseb aga hästi koos kaneeli, kardemoni, ingveri, roosilehtede, vanilli, kuivatatud metsamarjade ja kakaoubadega. Rooibos on eriti mõnus piparmündi, kakaoubade, safrani, kuivatatud kookose, rosinate, roosi õielehtede ja ingveriga. Samuti võid proovida Hiina rohelist teed jasmiiniga või Jaapani rohelist teed ingveriga.
Küsi endalt, millist maitseelamust sa soovid. Kas värskendavat, magusalt puuviljast, tugevat ja sügavat või aromaatselt lillehõngulist. Nuusuta ja proovi. Sina oled oma maitsemeele valitseja – ära siruta kätt etteaimatavate ja ammutuntud maitsekombinatsioonide järele.
Mida sa eelistad? Kas jasmiiniõite intensiivsust, mis tekitab kurku õrna magusatunde ja jätab suhu värske maigu, või hoopis ärgitavat ja ergutavat ingverit koos jaapanipärase sencha’ga? Segusid kombineerides tee hoolikalt ülestähendusi kõigi maitsete, lõhnade ja proovitud koostisainete koguste kohta.
Teede segamine on tähelepanu ja kannatlikkust nõudev protsess. Kui esimene kord ei õnnestu, proovi uuesti. Algatuseks sega kokku vaid väike ports – selline, millest piisab tassitäie valmistamiseks. Ole oma loomingulisuses julge. Pärast esimesi kogemusi hakkad teesegudes nägema uut moodsa kunsti vormi ja saad ka lähedasi üllatada oma hiljutiste avastuste toel sündinud teesegudega.