Niiskuses paisuvad chia seemned täidavad kõhtu pikaks ajaks. Naturaalse paksendajana sobivad need eriti hästi smuutidesse või pudingu valmistamiseks.
Supertervislik hommikusöök: banaani-maasikasmuuti chia seemnetega
Eriti tore, et chia seemnetega pudingut on nii lihtne teha. Sega õhtul 2/3 klaasi piima (ei pea olema lehmapiim) sisse 2 supilusikatäit chia seemneid ja jäta segu ööks külmakappi paisuma. Hommikul lisa sellele marju ja pähkleid ning ongi tervislik hommikusöök, vahepala või magustoit valmis, õpetab The Citizen.
Kui tahad midagi erilisemat, proovi chia seemnetega banaani-maasikasmuutit. Antud koguste järgi valmistades saab kaks portsjonit, ühes portsjonis on 281 kilokalorit, 8 g rasvu, 17 mg kolesterooli, 68 g süsivesikuid, 8 g kiudaineid, 44 g suhkrut, 17 g valke, 165 mg naatriumi. Valmistusaeg: 10 minutit.
Vaja läheb:
- 1,5 tassi piima
- 2 spl chia seemneid
- 1 tassitäis viilutatud värskeid või külmutatud maasikaid
- 1 külmutatud ja tükeldatud banaan
- 1 tassitäis Kreeka jogurtit
- Soovi korral 1-2 tl mett või vahtrasiirupit
- 1 tassi jagu jääkuubikuid
Sega väikeses kausis kahvli abil pool tassi piima chia seemnetega hoolsalt läbi. Jäta segu viieks minutiks paisuma ja tee samal ajal smuuti valmis. Selleks pane kannmikserisse ülejäänud piim, maasikad, banaan, jogurt, jääkuubikud ja soovi korral magusaine. Sega kuni 60 sekundit, et tekiks ühtlane kreemjas mass.
Sega chia seemneid, et segus poleks tükke ja klimpe ning seejärel lisa see kannmikserisse. Vajuta kannmikser tööle vaid sekundiks või paariks või kuni seemned segunevad smuutiga, aga ära purusta neid. Vala smuuti kahte klaasi.
Kui tahad, et seemned saaksid rohkem paisuda, oota enne joomist veel viis minutit.