Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Grillitud kalkunisteik sidruni-kartulipüree ja soja-meekastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Ragne Värk

Kohvik-restorani Katharinenthal peakokk Marwin Lindeberg soovitab valmistada kalkunist steiki, millele annab mõnusat maitset soja-meekaste.

Grillitud kalkunisteik sidruni-kartulipüree ja soja-meekastmega

kahele

250 g kalkunirinnafileed

soola, pipart

Kaste:

  • 3 tl mett
  • 1 tl sojakastet
  • 50 g võid
  • 0,5 dl vett
  • soola, pipart

Kartuli-sidrunipüree:

  • 200 g kartuleid
  • soola, pipart
  • võid 
  • rõõska koort (35%)
  • riivitud sidrunikoort

Lõika kalkunifilee viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt küpseks. Kastme valmistamiseks sega kastme ained omavahel ning kuumuta segu potis keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on vähenenud umbes veerandi võrra. Maitsesta.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning kartuleid pudruks tampides lisa meelepärases koguses võid ja koort. Maitsesta soola, pipra ja peenelt riivitud sidrunikoorega.

Serveeri kalkunirinnafileed, kastme ja kartulipüreega. Soovi korral lisa täiendavalt köögivilju.

Tagasi üles