Kohvik-restorani Katharinenthal peakokk Marwin Lindeberg soovitab valmistada kalkunist steiki, millele annab mõnusat maitset soja-meekaste.
Grillitud kalkunisteik sidruni-kartulipüree ja soja-meekastmega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud kalkunisteik sidruni-kartulipüree ja soja-meekastmega
kahele
250 g kalkunirinnafileed
soola, pipart
Kaste:
- 3 tl mett
- 1 tl sojakastet
- 50 g võid
- 0,5 dl vett
- soola, pipart
Kartuli-sidrunipüree:
- 200 g kartuleid
- soola, pipart
- võid
- rõõska koort (35%)
- riivitud sidrunikoort
Lõika kalkunifilee viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt küpseks. Kastme valmistamiseks sega kastme ained omavahel ning kuumuta segu potis keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on vähenenud umbes veerandi võrra. Maitsesta.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning kartuleid pudruks tampides lisa meelepärases koguses võid ja koort. Maitsesta soola, pipra ja peenelt riivitud sidrunikoorega.
Serveeri kalkunirinnafileed, kastme ja kartulipüreega. Soovi korral lisa täiendavalt köögivilju.