Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tumeda šokolaadi trühvlid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Tumeda šokolaadi trühvlid
Tumeda šokolaadi trühvlid Foto: Toiduliit

Toiduliit alustas taas tumeda šokolaadi jätkukampaaniat, et tutvustada tumeda šokolaadi omadusi, toimeaineid, rääkida mõõdukast tarbimisest ning näidata šokolaadi soovituslikku paiknemist toidusedelis. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, et soovituslikuks päevakoguseks on 2-4 grammi kakaopulbrit või 10-20 grammi šokolaadi. Siin on õpetus, kuidas teha tumedast šokolaadist mõnusaid trühvleid.

  • 400 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 50 ml konjakit
  • 150 g mandlilaaste
  • 75 g tuhksuhkrut

Kaunistamiseks:

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • mandlipuru

Vahusta või ja tuhksuhkur kohevaks vahuks ning lisa juurde röstitud ja purustatud mandlilaastud. Sulata šokolaad ja sega võimassi hulka. Lõpuks lisa konjak. Tee saadud segust kondiitripritsi või lusikaga umbes 8–10grammised kuhjad. Kui mass on hangunud, veereta ümmargused pallikesed, kasta sulašokolaadi ning puista peale mandlipuru.

Tagasi üles