Toiduliit alustas taas tumeda šokolaadi jätkukampaaniat, et tutvustada tumeda šokolaadi omadusi, toimeaineid, rääkida mõõdukast tarbimisest ning näidata šokolaadi soovituslikku paiknemist toidusedelis. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, et soovituslikuks päevakoguseks on 2-4 grammi kakaopulbrit või 10-20 grammi šokolaadi. Tumeda šokolaadiga saab teha ka suurepäraseid küpsetisi, millest üks asub teie ees.
Mee-šokolaadimuffinid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mee-šokolaadimuffinid
- 80 g Kreeka pähkleid
- 100 g tumedat küpsetusšokolaadi
- 100 g valget küpsetusšokolaadi
- 140 g toasooja võid
- 140 g fariinsuhkrut
- 170 g mett
- 3 muna
- 3 sl vanillsuhkrut
- ½ tl soola
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 340 g jahu
- 2 sl kakaopulbrit
- 270 ml keefirit
- 200 ml 10protsendilist rõõska koort
- 100 g rosinaid
Võta muffinipann ja aseta pannile paberist muffinivormid. Määri pabervormid õliga. Haki Kreeka pähklid ja šokolaadid väikesteks tükkideks. Vahusta omavahel või ja fariinsuhkur, kuni mass on ühtlane. Lisa mesi, munad ja vanillsuhkur. Sõelu kokku jahu, sool, küpsetus- ja kakaopulber. Sega kolmandik jahusegust võisegusse, lisa keefir ja koor. Seejärel lisa ülejäänud jahu ja sega tainas veel kord korralikult läbi. Tõsta segu supilusikaga muffinivormidesse kolmveerandi vormi ulatuses. Küpseta eelsoojendatud ahjus 205 °C juures 30 minutit.