Pavlova on magustoit, mis tekitab igas sööjas erilise tunde. Seda rikkalikku magustoitu on lihtne valmistada ja kõige keerulisema osa – besee – võib juba eelmisel õhtul valmis küpsetada.
Mõnus magustoit: lihtne marjapavlova
Kuigi Pavlova koogi peale võib panna erinevaid marju, tasakaalustavad vahukoore ja besee magusat maitset kõige paremini hapud marjad – puista Pavlova üle näiteks kirssidega (ilma kivideta) või sõstardega, soovi korral võid aga kasutada meelepäraseid marju (maasikaid, vaarikaid vms).
Oluline märkus: Pavlova tuleks «kokku panna» vahetult enne serveerimist, muidu võib besee hakata sulama.
Marjapavlova
Kuuele
Besee:
- 4 munavalget
- 250 grammi peensuhkrut
Kate:
- 250 milliliitrit vahukoort
- 400 grammi erinevaid marju
Kuumuta ahi 150 kraadini. Tee pliiatsiga küpsetuspaberile umbes praetaldriku suurune ring. Pane küpsetuspaber ahjuplaadile (pliiatsiga tehtud ring peaks jääma allapoole).
Vahusta munavalgeid, kuni tekivad kõvad tipukesed, lisa supilusika kaupa peensuhkur. Lõpuks peab munavalgevaht olema läikiv ja paks.
Kasuta lusikat või spaatlit ja tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile, aja see laiali nii, et see täidaks pliiatsiga tehtud ringi. Munavalgevahu ääred võiksid olla keskkohast veidike kõrgemad. Küpseta seda ahjus 1-1,5 tundi, seejärel keera kuumus kinni ja lase beseel ahjus täielikult jahtuda. Seda etappi ei tohi vahele jätta, muidu muutub besee nätskeks.
Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor ja jaota see võrdselt beseele. Vahukoore peale aseta marjad. Kui kasutad konserveeritud marju, tuleks need eelnevalt kurnata.
Nõuanne: munad peaksid olema toatemperatuuril ja munavalges ei tohiks olla üldse munakollast. Kauss, milles munavalgeid vahustad, peaks olema laitmatult puhas, muidu ei teki munavalgest kõvasid tipukesi. Kindlasti kasuta peensuhkrut, mitte jämedamat suhkrut.
Naudi!