Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kaeratopsid šokolaadi ja pähklitega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaeratopsid šokolaadi ja pähklitega.
Kaeratopsid šokolaadi ja pähklitega. Foto: Linda Pärn

Erinevate kaeraküpsiste ja müsliretseptide katsetamisel olen avastanud koosluse, mis sobib nii magusa müsli kui kaerahelbeküpsiste valmistamiseks.

Selle koguse järgi saab kaeratopse päris palju, umbes 36 tükki. Need on väga toitvad ja palju ei jaksagi korraga süüa. Muffinivormide asemel võib kaerasegu laotada müsli tegemiseks ahjuplaadile, kuid siis peab tähelepanelikult jälgima, et see ära ei kõrbeks.

Vaja läheb:

  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 500 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g Demerara suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 200 g piima- või tumedat šokolaadi
  • 200 g pähkleid

Esiteks vahusta toasoe või suhkru ja vaniljesuhkruga ühtlaseks kreemiks. Mõnikord olen pool võid asendanud kookosõliga, mis sobib vaat et pareminigi. Lisa muna ja vahusta veel. Sega kreemi hulka kaerahelbed, pähklid ja purustatud šokolaad. Šokolaadi ei tasu liiga peeneks hakkida, sest suured tükid on isegi mõnusamad.

Suru segu muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures umbes veerand tundi, kuni kaeratopsid pruuniks tõmbuvad. Süüa võib nii soojalt kui külmalt.

Tagasi üles