Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Banaanileib seesamiseemnetega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Banaanileib seesamiseemnetega
Banaanileib seesamiseemnetega Foto: Diane Huntsaar

Tänavune «Leiburi Leivategu 2014» finaal toimub 27. novembril, kus selgub Eesti parim kodune seemneleib ja selle küpsetaja. Septembris välja kuulutatud konkursile laekus üle 60 retsepti. Üks neist on teie ees.

Banaanileib seesamiseemnetega

  • 250 g toasooja võid
  • 2 tassi pruuni suhkrut
  • 5 suurt muna
  • umbes 8 banaani
  • 3 tassi rukkijahu
  • küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega või ja suhkur, lisa ükshaaval munad, sega korralikult või ja suhkru segusse.

Purusta banaanid ja lisa need segule, lisa jahu ja küpsetuspulber. Pane seesamiseemned taigna sisse. Või peale, selleks piserda taina pinda veega ja puista peale seemned.

Kuna mul leivavormi pole, olen katsetanud leiva küpsetamist purgis ja avastanud, et need on superhead. Vormis küpseta leiba 70-80 minutit, purgis umbes 20-30 minutit.

Tagasi üles