Kreemi või glasuuriga kaunistatud nägusad muffinid sobivad ideaalselt pühadelauda kaunistama. Neid sümpaatseid koogikesi on lihtne ka ise valmistada, kasutades selleks võimalikult tervislikke koostisaineid, kirjutab ajakiri Sensa.
Muffinid kookoskreemiga
Muffinid kookoskreemiga
12 muffinit
Tainas:
- 1 1/4 tassi speltapüülijahu
- 1 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 1/4 tl vanillipulbrit
- 1/2 tassi kookosjahu
- 1/4 tassi kookosrasva
- 1 tass kookospiima
- 1/2 tassi pruuni riisisiirupit
Kreem:
- 3/4 tassi kookospiima
- 1/2 tassi pruuni riisisiirupit
- 2 sl kartulitärklist
- näpuotsatäis soola
- 1 tass kookosjahu
- 2 sl kookoshelbeid või veidi kookosjahu (kaunistuseks)
Sega kuivained kausis kokku. Kui kookosrasv on tahke, aseta purk kuuma vette ja lase rasval sulada. Seejärel sega omavahel ka vedelad koostisained ja lisa need kuivainesegule. Sega kogu tainas tasapisi ühtlaseks massiks.
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda muffinipann pabervormidega ja vala iga vormike tainast pooltäis. Kui tainast jääb üle, jaga see võrdselt kõigi vormide vahel. Küpseta umbes 15 minutit, kuni muffinid on helepruunid ja kenasti kerkinud. Võta koogikesed pannilt ja jäta jahtuma.
Valmista kreem. Lahusta külmas vees kartulitärklis. Kuumuta piim ja siirup ning lisa sool ja kookosjahu. Lase segul keema tõusta ja lisa seejärel vees lahustatud paksendaja, sega kreemi kiirelt keskmisel kuumusel hoides, kuni segu on saavutanud soovitud tiheduse.
Lase kreemil jahtuda ja tõsta lusikatäis igale muffinile. Kaunista kookoshelveste või kookosjahuga. Kui soovid magusamat suutäit, võid igale koogikesele enne serveerimist veel veidi siirupit piserdada.
Veel teisigi muffiniretsepte leiad detsembrinumbri Sensast.