Kui väljas puhub kõle tuul või sajab pehmet lund, siis tekib tahtmine oma maitsemeeli kuidagi hellitada. Pakkuda neile midagi rikkalikku, maitsekat ja midagi, mis teeks seest soojaks.
4 vürtsi, mis on külmal ajal sinu köögis asendamatud
Glamour pani kirja mõned vürtsid, mida võiks külmal ajal toitudele ja jookidele lisada.
Kaneel
Kaneel sobib kenasti näiteks piimakohvi peale või koos suhkruga röstsaiale puistamiseks. Kaneelpulgad sobivad potti koos glögiga ja loomulikult on kaneel hea maitseaine erinevate küpsetiste jaoks.
Nelk
Nelgi soe ja aromaatne maitse sobib kookidesse ja piparkookidesse, samuti on nelk hea maitseaine tšillikastme, oasupi või erinevate stir-fry roogades. Kasuta alati terveid nelke, mitte nelgipulbrit. Nelke võib vajutada näiteks apelsini või greibi sisse, lasta sel natuke kuivada ja siis saab seda kasutada kodule aroomi andmiseks.
Muskaatpähkel
Muskaatpähkli tummine ja pähkline maitse sobib külmal perioodil paljude toitudega. Näiteks toob muskaatpähkel paremini esile kõrvitsa maitse. Lisa muskaatpähklit kõrvitsapüreesupile või kõrvitsaga juustukoogile. Muskaatpähkel aitab hästi ka kõhuprobleemide puhul.
Kardemon
Kardemon on veidike tugevama maitsega kui teised vürtsid, seega kui sa pole seda enne proovinud, lisa kardemoni söögile hästi natuke. Kardemon mõjub hästi seedeprobleemide või kõrvetiste puhul. Kardemoni võib lisada kohvipurule või puistata seda valmiskohvi peale. Kardemon sobib kenasti kookide ja saiakeste sisse.