Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Taljesõbralik šokolaadikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Taljesõbralik šokolaadikook.
Taljesõbralik šokolaadikook. Foto: Ragne Värk

Hobikokk Ragne Värk pakub oma uuest raamatust «Paleo. Patuvabad koogid ja magustoidud» välja šokolaadikoogi, mida võivad muretult nautida ka need, kes armastavad tervislikku toitu.

Šokolaaditart šokohoolikutele

Põhi:

  • 200 g sarapuupähkleid
  • 75 g kuivatatud datleid
  • 50 g toasooja võid

Täidis:

  • 1 purk (400 ml) kookoskreemi
  • 150 g kuivatatud datleid
  • 2 tl kookosrasva
  • 50 g toorkakaod

Purusta pähklid ja datlid saumikseriga eraldi kaussides peeneks puruks. Sega kõik koos võiga kokku ja suru segu lahtikäiva koogivormi (ø 20 cm) põhja ja umbes 2 cm ulatuses ka äärtele. Täidise valmistamiseks pane kolm esimest komponenti kaussi ja püreesta seni, kuni datlid on korralikult kookosmassiga segamini. Seejärel lisa lusikaga segades juurde kakao. Vala tainas vormi ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.

***

Ragne Värk koostas uue retseptiraamatu «Paleo. Patuvabad koogid ja magustoidud», millest leiab palju maitsvaid, lihtsaid ja mis kõige tähtsam – täiesti patuvabasid magusaretsepte. Pole vahet, kas valid koduse õunakoogi, mahlase brownie, kreemise juustukoogi või pisut uhkeldava datlikreemiga šokolaadikoogi – need kõik on tervislikud paleokoogid ilma laktoosi, gluteeni ja suhkruta. Raamatust leiab pisut üle 50 taljesõbraliku magusaretsepti koos piltide ja nõuannetega.

Tagasi üles