/nginx/o/2014/12/03/3576347t1h320f.png)
Septembris välja kuulutatud Leiburi koduleivakonkursile saadeti nii Eestist kui välismaalt üle 60 seemneleiva retsepti. Võitjaks osutus Eve-Kati Mägi seemneleib «Kõhu pai», kuid ka teised retseptid on väärt järgi proovimist.
Septembris välja kuulutatud Leiburi koduleivakonkursile saadeti nii Eestist kui välismaalt üle 60 seemneleiva retsepti. Võitjaks osutus Eve-Kati Mägi seemneleib «Kõhu pai», kuid ka teised retseptid on väärt järgi proovimist.
Tainas
Valmistamine
Juuretis, vesi ja umbes 1/3 jahu segada ning hoida 25º - 28º C soojas 14 tundi.
14 tundi hiljem segada sool, suhkur, seemned, jõhvikad, jahud ning panna võitatud vormi ja siluda külma vette kastetud käega siledaks. Puista üle seemnetega ja pane 2-4 tunniks räti alla sooja kerkima.
Küpseta 60-70 minutit 200º C juures. Enne söömist lase niiske räti all jahtuda.
Sellest kogusest valmib 3 pätsi, ühe pätsi kaal umbes 1,1 kg.