/nginx/o/2014/12/04/3578643t1hf4ba.png)
Septembris välja kuulutatud Leiburi koduleivakonkursile saadeti nii Eestist kui välismaalt üle 60 seemneleiva retsepti. Võitjaks osutus Eve-Kati Mägi seemneleib «Kõhu pai», kuid ka teised retseptid on väärt järgi proovimist.
Septembris välja kuulutatud Leiburi koduleivakonkursile saadeti nii Eestist kui välismaalt üle 60 seemneleiva retsepti. Võitjaks osutus Eve-Kati Mägi seemneleib «Kõhu pai», kuid ka teised retseptid on väärt järgi proovimist.
Koostisosad
Valmistamine
Õhtul segan vee, 1,8 kg rukkijahu, linnasejahu ja juuretise. Katan kausi kaanega ja jätan segu 12 tunniks sooja kohta käärima. Kui segu korralikult vahutab, segan juurde soola, suhkru ning ülejäänud jahud. Seejärel võtan ära juuretise järgmise leivateo jaoks.
Nüüd segan tainasse seemned ja helbed. Et teha asi natuke huvitavamaks, lisan ka 50 g goji marju. Määrin neli vormi võiga ja jagan nendesse taina. Peale raputan seemneid ja helbeid. Sellest kogusest saab neli kilost leiba. Lasen kerkida peaaegu vormi ääreni. Kuumutan ahju 200 kraadini ja asetan vormid ahju. Küpsetan 1 tund 200 kraadi juures. Pärast küpsetamist võtan leivad vormist välja ning asetan rätiku alla jahtuma.