Maitsemeeled on millegi üllatusliku ootel? Proovi Ragne Värki pühademaigulist verikäkivormi.
Kartuli-verikäkivorm
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verikäki-toorjuustuvorm
- 450 g verikäkki
- 6 keedetud peeti, koorituna
- 5 keedetud kartulit
- 2 muna
- 1 dl piima
- 200 g toasooja köögitoorjuustu
- 1 tl tilli ja murulaugu hakitud segu
- 200 g créme fraiche’d
- 100 g riivitud juustu
- soola
Viiluta verikäkk ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kergelt läbi. Viiluta peedid ja kartulid. Vahusta omavahel munad, piim ja sool. Sega toorjuustu sisse hakitud tilli-murulaugusegu. Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi kihiti keedetud kartuliviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, créme fraiche, peediviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, créme fraiche ja keedetud kartuliviilud. Vala üle muna-piimaseguga ning raputa peale riivitud juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit ja seejärel veel 20 minutit fooliumkatte all.