Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kartuli-verikäkivorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kartuli-verikäkivorm
Kartuli-verikäkivorm Foto: Ragne Värk

Maitsemeeled on millegi üllatusliku ootel? Proovi Ragne Värki pühademaigulist verikäkivormi.

Verikäki-toorjuustuvorm

  • 450 g verikäkki
  • 6 keedetud peeti, koorituna
  • 5 keedetud kartulit 
  • 2 muna
  • 1 dl piima
  • 200 g toasooja köögitoorjuustu
  • 1 tl tilli ja murulaugu hakitud segu
  • 200 g créme fraiche’d
  • 100 g riivitud juustu
  • soola

Viiluta verikäkk ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kergelt läbi. Viiluta peedid ja kartulid. Vahusta omavahel munad, piim ja sool. Sega toorjuustu sisse hakitud tilli-murulaugusegu. Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi kihiti keedetud kartuliviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, créme fraiche, peediviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, créme fraiche ja keedetud kartuliviilud. Vala üle muna-piimaseguga ning raputa peale riivitud juust. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit ja seejärel veel 20 minutit fooliumkatte all.

Märksõnad

Tagasi üles