Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Eriti tulised mandlid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rosmariini-tšillimandlid.
Rosmariini-tšillimandlid. Foto: Mari-Liis Ilover

Toidublogija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover soovitab aasta viimasteks peoõhtuteks tšilliseid mandlinäkse.

Tšillisärtsust ja rosmariinimekist tulvil krõbedad mandlid on kui loodud aastalõpu kokteilipeol näksimiseks. 

Rosmariini-tšillimandlid

  • 200 g mandleid
  • 1 munavalge
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl meresoola
  • 1,5 sl kuivatatud rosmariini
  • 1–2 tl tšillipulbrit 
  • 1 sl õli
  • kaunistuseks värsket rosmariini ja kuivatatud tšillirõngaid (soovi korral)

Klopi kausis munavalge kahvliga vahuseks. Lisa suhkur ja sool, vispelda veel veidi. Lisa vahule rosmariin ja tšilli. Vala kaussi mandlid ja sega hoolega maitseseguga läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri vähese õliga ja laota sellele ühe kihina mandlid. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Sega küpsetamise ajal paar korda ja jälgi, et mandlid ei kõrbeks. Lase mandlitel plaadil täielikult jahtuda, seejärel vala kaussi või vaagnale. Soovi korral lisa veel värsket rosmariini ja kuivatatud tšillirõngaid.

Märksõnad

Tagasi üles