Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Briti saatkonna kokk soovitab: proovi vürtsikat kanakarrit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Copy
Sobib nii argi- kui ka piduroaks: kana Tikka Masala, lisandiks basmati riis.
Sobib nii argi- kui ka piduroaks: kana Tikka Masala, lisandiks basmati riis. Foto: Peeter Langovits

Et Tallinnas on käimas Briti toidu kuu, õpetab Briti saatkonna kokk Evelin Karro valmistama vürtsikat kanahautist Tikka Masalat, millest on saanud üks brittide rahvusroogi ja mis oma tulisusega sobib ideaalselt meie külma talvepäeva.

India sugemetega karriroog kana Tikka Masala on püsinud brittide lemmiktoitude edetabeli tipus aastaid ja pole ime, et nad kuulutasid kunagiselt asumaalt pärit toidu 1990ndatel üheks oma rahvusroaks. Briti saatkonna avalike suhete ja poliitikanõuniku Kai-Ines Nelsoni sõnul ütles 2001. aastal tollane Briti välisminister Robin Cook kogunisti, et kana Tikka Masala on brittide rahvusroog mitte ainult seetõttu, et tegu on nende populaarseima toiduga, vaid ka sellepärast, et näitab, kuidas Suurbritannia võtab omaks ja mugandab edukalt väliseid mõjutusi.

Märksõnad

Tagasi üles