Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ema ja lapse toit ehk oyakodon

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Retsept raamatust «Jaapani toidud Eestis».
Retsept raamatust «Jaapani toidud Eestis». Foto: Lauri Laan

Kirjastus Helios andis välja kokaraamatu «Jaapani toidud Eestis». Raamat valmis eestlaste ja Eestis elavate jaapanlaste koostööna ning raamatust leiab laialdaselt Jaapani köögile iseloomulikke retsepte. Üheks huvitavaks retseptiks on oyakodon ehk ema ja lapse toit.

Ema ja lapse toit ehk oyakodon  

Ühele

Valmistamine (20 minutit)

Koostisained:

  • 50 g kanaliha 
  • 2 muna 
  • 1 väike sibul
  • 1 sl sojakastet *
  • 1 sl mirinit *
  • 0,5 sl toidu-saket *
  • 0,5 sl suhkrut *
  • 80 ml vett *
  • ⅓ tl dashi-pulbrit *

Pane riis keema.

Pane kõik tärniga maitseained potti, lisa vesi ja pikkupidi viiludeks lõigatud sibul. Keeda 2 minutit kõrgemal tulel. 

Lisa 2 cm suurusteks kuubikuteks lõigatud liha. Keeda veel 2–3 minutit kõrgemal tulel. Lisa kaks kolmandikku lahtiklopitud munast, keeda kaane all edasi. Lisa ülejäänud muna ja keeda 10 sekundit ilma kaaneta (muna peab osaliselt tooreks jääma).

Tõsta keedetud riis kaussi ning pane riisi peale liha ja muna. 

Tagasi üles