Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jaapani pannkook ehk dorayaki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Retsept raamatust «Jaapani toidud Eestis».
Retsept raamatust «Jaapani toidud Eestis». Foto: Lauri Laan

Legend räägib, et esimene pannkook sündis otse dora-nimelisel pillil, mis on hiinapärane musitseerimiseks mõeldud kell.

Jaapani pannkook ehk dorayaki

Sellest kogusest saab viis umbes 10 cm läbimõõduga pannkooki.

Valmistamine (20 minutit + 30 minutit jahedas)

Koostisained:

  •     1 muna 
  •     30 g suhkrut 
  •     100 ml piima
  •     100 g jahu 
  •     5 g matcha-pulbrit 
  •     1,5 tl küpsetuspulbrit 
  •     natuke soola 

Sega muna suhkruga. Lisa toatemperatuuril seisnud piim. 

Sega omavahel jahu, matcha-pulber, küpsetuspulber ning lisa muna- ja suhkrusegu. Lisa soola. Hea oleks enne küpsetamist tainast 30 minutit jahedas hoida. 

Küpseta pannil keskmisel temperatuuril mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Täidis:

  •     50 g punase oa pastat (azuki ehk Jaapani oamoos)
  •     5 g matcha-pulbrit 
  •     50 g toorjuustu 
  •     20 g suhkrut

Sega kõik koostisosad omavahel kokku. Määri täidis koogile ja tõsta teine pannkook sinna peale.

***

Öeldakse, et tunda üht riiki, tähendab süüa selle toitu. Milline on õigupoolest Jaapani köök, kui seda vaadata jaapanlase, aga ka eestlase pilgu läbi? Vastuse leiab värskest kokaraamatu «Jaapani toidud Eestis» (kirjastus Helios). Raamat valmis eestlaste ja Eestis elavate jaapanlaste koostööna ning raamatust leiab laialdaselt Jaapani köögile iseloomulikke retsepte. 

Tagasi üles