Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne reegel, mille abil portsjoni suurust arvestada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Foto: SCANPIX

Tasakaalustatud toitumiseks tuleb oma toiduportsjonitel silm peal hoida. Paras mõõduvahend selleks on kogu aeg ligi – vaata vaid oma käsi ja ole enda vastu aus.

Womans Day pakub välja lihtsa lahenduse, kuidas käe abil toiduportsjoneid mõõta. Arvesta vaid, et tegu on üldiste juhistega, mitte täppisteadusega.

PIHK = VALGUD

Valgurikka toidu (olgu see kala, linnuliha, sealiha, loomaliha või tofu) osakaal ei tohiks ületada su pihu suurust.

PÖIAL = RASVAD

Rasvarikka toidu (näiteks juustu) puhul arvesta, et taldrikul võiks olla seda vähem, kui on su pöidla suurus. Erandiks on siin pähklid, mida võib ühe vahepalana korraga süüa kuni kaks supilusikatäit.

RUSIKAS = PUUVILJAD JA TERAVILJAD

Leiba, puuvilju, riisi ja teraviljatooteid ära tõsta taldrikule rohkem, kui suur on su kokkupigistatud rusikas või tennisepall.

KÄELABA = AEDVILJAD

Ava oma käsi ja aja sõrmed nii harali kui saad – just nii palju võiksid süüa aedvilju ühe toidukorraga.

Tagasi üles