Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jõuduandev tervisejook: särtsuga kakao

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Kui soovid kiirelt ja kerge vaevaga väikest energiasüsti ja rohkem vastupidavust, valmista endale üks maitsev jook, mis tulvil toitvaid, tervistavaid koostisaineid ja särtsu täis vürtse, soovitab Sensa.

Särtsuga kakao

  • 1 l mandlipiima
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1 sl makapulbrit
  • 2 sl mett
  • 1/3 kauna jagu vanilliseemneid
  • 1/2 tl jahvatatud Cayenne’i pipart või Kariibi paprikat

Pane koostisained kannmikserisse ja valmista neist ühtlane segu. Vähem stimuleeriva joogi saad, kui asendad kakao jaanikaunajahuga ning asendad pipra kaneeliga.

Mandli- või pähklipiim

  • 1 tass leotatud pähkleid või mandleid
  • 1 l vett

Pane koostisained kannmikserisse, mikserda põhjalikult ning kurna seejärel läbi tiheda marli. Saadud vedelik ongi piim ja järele jäänud tahke mass on pähklijahu, mida saad edukalt kasutada mitmete teiste roogade juures – pane see kohe kas külmikusse või lase sel korralikult kuivada ja säilita tihedalt suletud purgis. Saadud piim säilib külmikus veel umbes kaks päeva.

Märksõnad

Tagasi üles