Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ahjus küpsetatud munaroog spargliga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Spargliomlett
Spargliomlett Foto: NYT/SCANPIX

Spargel ja munad sobivad omavahel imehästi kokku. Mahe munakollane võtab sparglilt rohuse teravuse, samal ajal kui aedvili ise lisab tuimale munale rikkaliku maitset. 

Toidu valmistamiseks kulub koos küpsemisajaga umbes 40 minutit, jagub neljale.

Vaja läheb:

  • 3 spl oliiviõli, lisaks veidi peale tilgutamiseks
  • 340 g puhastatud ja sentimeetristeks juppideks lõigutud sparglit
  • 2 õhukeselt viilutatud sibulat
  • 8 suurt muna
  • 6 spl hakitud maitsetaimi (roheline sibul, basiilik, koriander, murulauk, petersell)
  • 75 ml rammusat koort
  • 2 spl Parmesani juustu
  • Soola
  • Maitse järgi musta pipart
  • Serveerimiseks sidrunilõike ja meresoola

Valmistamine

  1. Pane ahi soojenema 150 kraadi juurde. Mõõduka kuumuse juures soojenda suurel pannil oliiviõli, kuni see hakkab läikima. Lisa spargel ja sibul ning prae neid pidevalt segades umbes viis minutit, kuni spargel muutub pruuniks ja õrnaks.
  2. Sega vispliga munad, 4 spl maitsetaimi ja koor. Vispelda juurde Parmesan, sool ja pipar. Vala munasegu sparglile ja aseta pann ahju. 
  3. Küpseta umbes 20 minutit, kuni muna on peaaegu hüübinud, aga keskelt veel kergelt vedel. Enne serveerimist lase panniroal umbes 10minutit jahtuda. Roog maitseb paremini soojana kui tulikuumana.
  4. Serveerides pigista munaroale veidi sidrunit ja tilguta peale oliiviõli. Seejärel raputa peale meresoola ja alles jäänud maitsetaimed.
NYT
NYT Foto: NYT/SCANPIX

Märksõnad

Tagasi üles