Ragne Värk pakub oma toidublogis kokkama.ee välja õpetuse, kuidas teha singi-kodujuustupirukaid. Proovi järele!
Kodujuustu-singipirukad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodujuustu-singipirukad
8 pirukat
- 500 g pärmi-lehttainast (kasuta valmisrullitud tainast)
- 1 muna (määrimiseks)
Täidis:
- 150-200 g klassikalist kodujuustu
- 5 singiviilu
- 8 päikesekuivatatud tomatit
Sulata tainas. Täidise jaoks lõika singist peenikesed ribad, tükelda päikesekuivatatud tomatid ja sega kokku kodujuustuga.
Lõika tainalehed pooleks nii, et saad 4 tainaruutu. Jaota ruutude keskele täidis ning tõsta siis tainaruutude nurgad keskele. Seejärel suru uued tekkinud tainanurgad samuti keskele ning suru need tugevasti kokku. Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 15 - 20 min.