Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kodujuustu-singipirukad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kodujuustupirukad
Kodujuustupirukad Foto: Ragne Värk

Ragne Värk pakub oma toidublogis kokkama.ee välja õpetuse, kuidas teha singi-kodujuustupirukaid. Proovi järele!

Kodujuustu-singipirukad  

8 pirukat

  • 500 g pärmi-lehttainast (kasuta valmisrullitud tainast)
  • 1 muna  (määrimiseks)

Täidis:

  • 150-200 g klassikalist kodujuustu
  • 5 singiviilu                             
  • 8 päikesekuivatatud tomatit

Sulata tainas. Täidise jaoks lõika singist peenikesed ribad, tükelda päikesekuivatatud tomatid ja sega kokku kodujuustuga.

Lõika tainalehed pooleks nii, et saad 4 tainaruutu. Jaota ruutude keskele täidis ning tõsta siis tainaruutude nurgad keskele. Seejärel suru uued tekkinud tainanurgad samuti keskele ning suru need tugevasti kokku. Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 15 - 20 min.

Tagasi üles