Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2015/02/20/3787263t1hd503.jpg)
Ragne Värk pakub oma toidublogis kokkama.ee välja retsepti küpsisekoogiks, mis tuleks päev enne serveerimist külmikusse pista.
Küpsisekook
- 100 ml 35-protsendilist rõõska koort
- 100 g toasooja šokolaadiga toorjuustukreemi
- 100 g Kreeka pähkleid
- 450 g klassikalisi kandilisi küpsiseid
- kuuma kohvi (küpsiste niisutamiseks)
- 1 tops (230 g) koorest mangopudingut
- 100 g créme fraiche´i
- 150 g tumedat šokolaadi
Vahusta koor ning lisa õrnalt segades juurde toorjuustukreem. Haki pähklid ning lisa 75 g pähkleid vahukooresegule.
Pane alusele 3 x 2 küpsist ja lao kihiti küpsised koos täidistega: küpsised, vahukooresegu, küpsised, mangopuding, küpsised, vahukooresegu, mangopuding, küpsised, créme fraiche, küpsised. Sulata šokolaad ja kata sellega kook (ära kindlasti unusta küpsised enne kihiti laotamist korraks kohvi sisse kasta).
Lase koogil külmkapis üleöö maitsestuda ning kaunista siis ülejäänud pähklitega.