Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Linnuliha ja kapsaga pikkpoiss

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Pikkpoiss
Pikkpoiss Foto: Ragne Värk

Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk annab soovitusi, mida Eesti vabariigi aastapäeval külalistele pakkuda, ilma et peaks palju vaeva nägema. Sel puhul soovitab Ragne kasutada linnuhakklihasegusid, millest saab kiirelt ja lihtsalt erinevaid roogi valmistada. 

  • Valmista lahtiseid hakkliha-sibulapirukaid. Vooderda muretainaga pisikesed tartaleti vormid,  prae pannil sibul ja hakkliha, lisa värsket tilli ning maitsesta. Sega koor, muna ja riivitud juust ning valage kõige peale. Küpseta ahjus, kuni munasegu on ilusti kuldpruun.
  • Veereta kogu pere või külalistega lihapalle. Maitsestage linnuhakkliha soola ja pipraga ning lisa lisandeid vastavalt maitsele. Soovi korral võib teha võimalikult erinevate maitsetega lihapalle. Lisa hakklihatainasse kilufileed, peekoniribasid, kama, ürte, küüslauku, kartulit, porgandit või muud meelepärast. Laske fantaasial lennata!
  • Vormi soola ja pipraga maitsestatud linnuhakklihamassist õhukesed steigid. Selle peale pane pisut riivitud Parmesani ja hakitud tilli. Kata see vürtsikilufileega ning kõige peale pane toorsuitsusink nii, et kõik oleks ilusti kaetud. Prae steike pannil esmalt toorsuitsusingi pool all.

Linnuhakkliha ja kapsaga pikkpoiss

viiele

  • 200 g kapsast
  • 250 g hakitud kalkunirinnaliha
  • 250 g hakklihasegu broileririnnafileest
  • 1 tl majoneesi
  • soola, pipart
  • u 100 g õhukesi peekoniviile

Riivi kapsas ning sega kokku hakklihade ja majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi segu piklikuks ning tõsta keeksi- või ahjuvormi. Kata peekoniviiludega (ka otsad) ning küpseta ahjus 190 kraadi juures 45 minutit.

Tagasi üles