Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kama-juustukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Kama-toorjuustukook.
Kama-toorjuustukook. Foto: Silja Luide

Vabariigi aastapäeva puhul võiks pidulauale panna juustukoogi, millele annab kodumaist maitset kamajahu. Retsept pärineb Silja Luide retseptiraamatust «10 jahu soolastes ja magusates küpsetistes».

Kama-juustukook

Põhi:

  • 120 g toasooja võid
  • 60 g (pruuni) suhkrut
  • 1 toasoe muna
  • 100 g nisujahu
  • 80 g kamajahu

Põhja valmistamiseks tükelda või ja vahusta suhkruga heledaks vahuks. Vahusta hulka muna. Sega eraldi kausis sõelutud jahud omavahel, lisa võivahule ja sega ühtlaseks tainaks. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, suru tainas jahuste kätega ühtlase kihina põhjale. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda ahju temperatuur 170 kraadini.

Täidis:

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
  • 200 g hapukoort
  • 130 g suhkrut
  • 3 toasooja muna
  • 3 sl kamajahu

Kate:

  • 100 g hapukoort

Vispelda toorjuust kohupiimapasta, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks seguks, lisa munad ja viimasena kamajahu. Vala täidis vormi ning küpseta 170-kraadises ahjus tund aega. Võta kook ahjust, laota ühtlaselt peale hapukoor, pane kook ahju tagasi, jäta ahjuuks paokile ja kook ahju jahtuma. Jahtunud koogil lase üleöö külmkapis seista. Puista peale valge šokolaadi laaste ja serveeri värskete marjade või nendest valmistatud hapuka kastmega.

Soovitus: kui soovid lihtsamat koogipõhja, võta 180 g küpsiseid (nt kondenspiima- või šokolaadimaitselisi), 2 sl pruuni suhkrut ja 80 g sulatatud võid. Purusta küpsised ning sega suhkru ja sulatatud võiga ühtlaseks. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja aseta vorm täidise valmimise ajaks külma.

Märksõnad

Tagasi üles