Mandlijahu on heaks alternatiiviks neile, kes pooldavad paleodieeti või kes ei talu gluteeni. Mandlijahu sobib ideaalselt küpsetistesse, sel on kergelt magus maitse ja ekspertide hinnangul sisaldab mandlijahu ohtralt toitaineid.
Mõnus maius õhtuks: mandlijahust šokolaadiküpsised
Järgmine kord, kui tahad midagi magusat küpsetada, kasuta nisujahu asemel mandlijahu. Siin on üks idee, mida tasuks valmistada.
Šokolaaditükkidega šokolaadiküpsised
Koostisosad:
- 230 g tumedat šokolaadi, pool sellest kogusest sulatatult, pool hakitult
- 190 g mandlijahu
- 60 g magustamata kakaod
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl meresoola
- 110 g võid, kuubikuteks hakitud
- 200 g kookossuhkrut
- 2 suurt muna
- 1 tl vanillisuhkrut või –ekstrakti
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pool šokolaadist vesivannil.
Sega suures kausis kokku mandlijahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Soovi korral võid kasutada köögikombaini.
Lisa võikuubikud ja sega, kuni tainas meenutab mannat. Lisa munad, vanilliekstrakt ja sulatatud shokolaad. Sega, kuni tainas on sile. Tõsta hulka tükeldatud šokolaad.
Tõsta tainas supilusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta küpsiste vahele umbes 2 sentimeetrit. Pane küpsised 8-10 minutiks ahju (need ei pea muutuma krõbedaks, kuna küpsised muutuvad jahtudes kõvemaks).
Pane küpsised jahutusrestile jahtuma.