Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Mõnus maius õhtuks: mandlijahust šokolaadiküpsised

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Mandlijahu on heaks alternatiiviks neile, kes pooldavad paleodieeti või kes ei talu gluteeni. Mandlijahu sobib ideaalselt küpsetistesse, sel on kergelt magus maitse ja ekspertide hinnangul sisaldab mandlijahu ohtralt toitaineid.

Järgmine kord, kui tahad midagi magusat küpsetada, kasuta nisujahu asemel mandlijahu. Siin on üks idee, mida tasuks valmistada.

Šokolaaditükkidega šokolaadiküpsised

Koostisosad:

  • 230 g tumedat šokolaadi, pool sellest kogusest sulatatult, pool hakitult
  • 190 g mandlijahu
  • 60 g magustamata kakaod
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl meresoola
  • 110 g võid, kuubikuteks hakitud
  • 200 g kookossuhkrut
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanillisuhkrut või –ekstrakti

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pool šokolaadist vesivannil.

Sega suures kausis kokku mandlijahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Soovi korral võid kasutada köögikombaini.

Lisa võikuubikud ja sega, kuni tainas meenutab mannat. Lisa munad, vanilliekstrakt ja sulatatud shokolaad. Sega, kuni tainas on sile. Tõsta hulka tükeldatud šokolaad.

Tõsta tainas supilusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta küpsiste vahele umbes 2 sentimeetrit. Pane küpsised 8-10 minutiks ahju (need ei pea muutuma krõbedaks, kuna küpsised muutuvad jahtudes kõvemaks).

Pane küpsised jahutusrestile jahtuma.

Märksõnad

Tagasi üles