Mõned toiduained omavad väga kõrget termogeneetilist mõju ning sõna otseses mõttes kõrvetavad kaloreid ja kiirendavad ainevahetust.
Toiduained, mis aitavad rasvu põletada
Teazy.ee toob välja neist mõned, mis on selles suhtes eriti silmapaistavad.
Teraviljad
Kaerahelveste, pruuni riisi ja teiste teraviljade, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid, seedimiseks kulutab keha kaks korda rohkem kaloreid kui töödeldud toidu seedimiseks.
Lahja liha
Valkudel on väga kõrge termogeneetiline mõju. Näiteks kulutab kehal 300 kcal kanarinna seedimiseks ära tervelt 90 kilokalorit.
Piimatooteid
Piimatooted on rikkad kaltsiumi ja D-vitamiini sisalduse poolest. Viimased aitavad säilitada ning luua lihasmassi, mis on oluline hästi toimiva ainevahetuse tagamiseks.
Roheline tee
Neli tassi rohelist teed päevas on aidanud inimestel kaotada rohkem kui 3 kg kaheksa nädala jooksul, väidab American Journal of Clinical Nutrition. Tugev tees sisalduv antioksüdant EGCG kiirendab ainevahetust. Selleks, et rohelise tee tarbimine oleks regulaarne, on soovitav hoida külmkapis valmis kann jääteega.
Läätsed
Üks tassitäis läätsi annab 35 protsenti igapäevasest vajalikust raua kogusest. Oluline on see sellepärast, et kuni 20 protsenti inimestest kannatavad rauapuudulikkuse all. Kui kehas on mõne aine puudus, siis ainevahetus aeglustub ning organism ei saa toimida efektiivselt.
Tšillipipar
Kapsaitsiin on ühend, mis annab tšillipiprale jõu soojendada keha, mis omakorda põletab kaloreid. Seda võib süüa nii toorelt, keedetult, kuivatatult või pulbristatult. Kui soovid rasvu põletada, siis lisa igale toidule nii palju Cayenne’i pipart kui võimalik.