Porgandiga: punased läätsed, porgand, seller, sibul ja küüslauk. Keeda, maitsesta, lisa maitseroheline ning püreesta.
Täidetud paprika: prae küüslauk ja sibul, lisa riivitud porgand ning seejärel täisterariis ja paprikatükid. Täida paprika saadud seguga ning küpseta ahjus. Samalaadselt võib küpsetada ka täidetud suvikõrvitsat, lisades näiteks seeni või aedube.
Angela Lingi läätsesalat: 2 keskmist keedukartulit, 5 rohelise sibula vart, peotäis spinatilehti, ¼ pikka kurki, 4-5 kirsstomatit, 0,5-1 dl keedetud rohelisi läätsi, 1 tl sidrunimahla, ürte, linaõli. Tükelda komponendid. Spinatilehed rebi väiksemateks tükkideks, sega kõik kokku ja maitsesta. Võib üle puistata hakitud peterselli- või naadilehtedega, samuti lisada kõrvitsaseemneid.
Marika Blossfeldi värviline odrasalat: keedetud odrakruubid, kollane ja roheline suvikõrvits, kurk, erinevat värvi paprikad, punane sibul, sibulapealsed ja till. Soovi korral võib lisada söödavaid lilleõisi – saialill, kress, võilillenupud jm. Kastmeks sega sidrunimahl, oliiviõli, sool ja pipar. Keeda odrakruubid, prae läbi suvikõrvitsatükid, haki teised komponendid ja sega kõik kokku.
Kõrvitsapüreesupp: toores kõrvits, sellerivarred, küüslauk, maitsetaimed ja sool. Blenderda kuuma keedetud veega.
Gazpacho supp: 3 lehtkapsalehte, punt basiilikut, 3 suurt tomatit, 2 sellerivart, punane paprika, suur avokaado, ühe laimi mahl, tass kuuma vett. Blenderda.
Tai supp: suur avokaado, ühe laimi mahl, 3 küüslauguküünt, 6 lehtkapsalehte, mille varred on eemaldatud, ½ tl jahvatatud kurkumit, väike tükk värsket ingverijuurt, 2 tassi kuuma vett. Blenderda.
Toorsuppide kõrvale sobib orgaanilisest rukkijahust leivaviil aedviljapasteediga.
Kaalulangetamine ning tervislik elustiil ei pea olema vaid porgandi ja kapsa närimine. Tee sellest teekonnast maitseterikas elamus!