Valio toidublogijad Jaanika ja Signe Anton jagavad kevadpühade puhul imemaitsva kodujuustukoogi retsepti, millele lisab põnevust mustast leivast põhi!
Kohupiima-kodujuustukook mustikate ja musta leivaga
Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga
Põhi:
- 6 viilu musta leiba
- 1 dl suhkrut
- 50 g võid
Täidis:
- 380 g vaniljega kohupiimakreemi
- 380 g kodujuustu
- 200 ml vahukoort
- 6 sl suhkrut
- 15 g želatiini
- 100 g mustikaid (võib kasutada ka külmutatuid)
Põhja jaoks purusta leib köögikombainis ning sulata pannil või. Lisa sulanud või hulka leivapuru ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit. Vala leivapuru ühtlase kihina suuremale alusele (nt kandikule) jahtuma.
Täidise jaoks püreesta kodujuust saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kohupiimakreem ja suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta želatiini väheses külmas vees ning sulata kuumavee vannil. Nirista pidevalt segades sulanud želatiin kohupiimamassi hulka.
Võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, pane põhja küpsetuspaber ja vala põhjale leivapuru. Suru see ühtlaseks kihiks. Leivapuru peale aseta umbes kolmveerand mustikatest (külmutatud mustikaid ei pea eelnevalt sulatama) ja vala peale täidis. Tõsta külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema. Enne serveerimist kaunista ülejäänud mustikatega.