Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kohupiima-kodujuustukook mustikate ja musta leivaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Valio toidublogijad Jaanika ja Signe Anton jagavad kevadpühade puhul imemaitsva kodujuustukoogi retsepti, millele lisab põnevust mustast leivast põhi!

Kohupiima-kodujuustu kook mustikate ja musta leivaga

Põhi:

  • 6 viilu musta leiba
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid

Täidis:

  • 380 g vaniljega kohupiimakreemi
  • 380 g kodujuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 6 sl suhkrut
  • 15 g želatiini
  • 100 g mustikaid (võib kasutada ka külmutatuid)

Põhja jaoks purusta leib köögikombainis ning sulata pannil või. Lisa sulanud või hulka leivapuru ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades umbes 5 minutit. Vala leivapuru ühtlase kihina suuremale alusele (nt kandikule) jahtuma.

Täidise jaoks püreesta kodujuust saumiksriga ühtlaseks massiks. Lisa kohupiimakreem ja suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta želatiini väheses külmas vees ning sulata kuumavee vannil. Nirista pidevalt segades sulanud želatiin kohupiimamassi hulka.

Võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, pane põhja küpsetuspaber ja vala põhjale leivapuru. Suru see ühtlaseks kihiks. Leivapuru peale aseta umbes kolmveerand mustikatest (külmutatud mustikaid ei pea eelnevalt sulatama) ja vala peale täidis. Tõsta külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema. Enne serveerimist kaunista ülejäänud mustikatega.

Tagasi üles