Isegi neid, kes puhuti ka talvel liha grillivad, või vastupidi, muidu kasinaid lihasööjaid tabab esimeste plusskraadidega vastupandamatu sütesuitsuse liha himu. Kuidas marineerivad liha kogenud kokkajad, milliseid uudismaitseid esitlevad lihatootjad ja millist veini liha kõrvale valida?
Tellijale
Kõik grillima!
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragne Värk
Mareti köögitoimetaja ja toidublogija
«Mulle meeldib marinaade ise valmistada. Siis tean täpselt, millest see koosneb, ning saan ka ise otsustada, mis maitsega lõpptulemust soovin. Meeldivad üldiselt puhtad ja selged maitsed, mis tähendab, et armastan teha marinaade, kus mitu erinevat maitset ei domineeri üksteise üle, vaid tunda on kindlaid maitseid. Enamasti valmistan marinaadi sellest, mis kodus olemas. Loomulikult olenevad komponendid ka sellest, mis liha parasjagu grillin. Kõige tihedamini on minu peres kasutusel just linnuliha ning sellisel juhul arvestan marinaadi tehes kergemate maitsetega, sest linnuliha, eriti just kalkun ja kana, omandavad maitseid lihtsasti. Kanged äädikamarinaadid linnulihale enamasti ei sobi.