Kaerahelbe-õuna-pohlapuder
Kohv suhkruga
2 viilu saibi määrdemargariini ja meega
Kaerahelbeõuna-pohlapuder (4 portsjonit)
*2 õuna
*1 l vett
*2 dl purustatud pohli
*3,5 dl kaerahelbeid
*kaneeli
*1 spl siirupit (nt vahtrasiirup)
Koori ja tükelda õunad. Pane purustatud pohlad ja õunatükid keevasse vette ja keeda mõni minut. Lisa kaerahelbed ning soovi korral veidi kaneeli, keeda madalal kuumusel 15-20 minutit. Maitsesta siirupiga
Suvikõrvitsa-kartuli-kukeseeneahjuroog
2 viilu teraleiba
Keefir
Banaan
Suvikõrvitsa-kartuli-kukeseene ahjuroog (3 portsjonit)
*1 kollane suvikõrvits (ca 400 g)
*5-6 keedetud kartulit
*200 g kukeseeni
*4 küüslauguküünt
*6 lehte salveid
*2 spl rapsiõli
*1-2 spl röstitud kõrvitsaseemneid
*soola, pipart
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Viiluta suvikõrvits ja poolita eelnevalt keedetud kartulid. Aseta suvikõrvitsa- ja kartulitükid õliga määritud ahjupannile ja lisa väiksemaks lõigatud kukeseened. Piserda üle õliga ja pista ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Võta pann ahjust välja ning lisa purukspressitud küüslauk ja salveilehed.
Küpseta veel 10 minutit. Võta pann ahjust välja. Lisa röstitud kõrvitsaseemned ning maitsesta roog soola ja pipraga.
Spinati-tuunikalapasta, keedetud riivitud peet
Lavaš määrdemargariiniga
Mahl
Spinati-tuunikalapasta (2 portsjonit)
*150 g spagette
*2 küüslauguküünt
*0,5 sibulat
*1 spl rapsiõli
*150 g värsket või külmutatud spinatit
*1 tuunikalakonserv (ca 200g) omas mahlas
*100 g maitsestamata jogurtit (rasvasusega 2,5%)
*soola, pipart
*2-3 spl parmesani juustu
*1 tl seedermänniseemneid
Keeda spagetid nõrgalt soolaga maitsestatud rohkes vees. Haki küüslauk ja sibul ning kuumuta pannil õli sees kergelt läbi. Lisa külmutatud spinat ja hauta kergelt. Lisa tuunikalatükid, hauta mõni minut ja lisa maitsestamata jogurt. Maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde keedetud spagetid. Serveerimisel raputa peale parmesani juustu ja seedermänniseemneid.