Selles lihtsas ja klassikalises kohupiimakoogis on kasutusel täisterariisijahu ja hirsijahu. Kohupiimakookidele omaselt maitseb see kõige paremini järgmisel päeval. Retsept pärineb Mare Angerjärve, Annika Ojeda Ramose ja Annela Vaga raamatust «Gluteenivabad küpsetised».
Gluteenivaba turbakook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÕHI:
- 75 g täisterariisijahu
- 75 g hirsijahu
- 27 g suhkruta kakaopulbrit
- 150 g suhkrut
- 75 g võid
TÄIDIS:
- 5 muna
- 100 g suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 800 g kohupiima
- 100 g hapukoort
- 20 g kartulitärklist
- 0,5 sidruni riivitud koor
Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja vooderda 20 x 30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Vahusta täidise jaoks munad koos suhkru ja vanillsuhkruga ning lisa kohupiim, hapukoor, tärklis ja sidrunikoor. Väldi kohupiima ülesegamist. Seejärel sega taina jaoks omavahel jahud, kakao ja suhkur ning näpi koos võiga ühtlaseks puruks. Jaota pool tainapurust ettevalmistatud ahjuvormi põhjale ning vala sellele kohupiimamass. Raputa peale ülejäänud puru. Küpseta 40–50 minutit. Lase enne sööma asumist täielikult jahtuda.