Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tatrajahuga šokolaadikeeks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Tatrakeeks
Tatrakeeks Foto: Hanna Odras

See šokolaadikeeks on üks parimatest šokolaadikookidest. Keeks on mahlaselt vetruv ja ülimalt šokolaadine ning maitseb ka neile, kes igapäevaselt tatra austajate hulka ei kuulu. Retsept pärineb Mare Angerjärve, Annika Ojeda Ramose ja Annela Vaga raamatust «Gluteenivabad küpsetised».

KOOSTIS:

  • 170 g tumedat šokolaadi
  • 115 g võid
  • 4 suurt muna
  • 55 g suhkrut
  • 80 g maitsestamata jogurtit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 75 g mandli- või pähklijahu
  • 35 g tatrajahu

Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja kata vormi põhi ning ka servad küpsetuspaberiga. 

Sulata veevannil šokolaad ja või, kuni need on omavahel segunenud kreemjaks massiks. Lase segul jahtuda. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased poole suhkrukoguse, jogurti, vanillsuhkru ja soolaga. Lisa munakollaste segule šokolaadimass ning mandli- ja tatrajahu. Vahusta munavalgeid, kuni tekib pehme vaht. Lisa ülejäänud pool suhkrukogusest ja vahusta, kuni vaht on kõva. Sega kõigepealt kolmandik munavalgevahust šokolaadiseguga ja seejärel lisa ülejäänud munavalgevaht õrnalt taina hulka. 

Vala tainas vormi ja küpseta 30 minutit. Keeks on valmis, kui tikuga katsudes ei kleepu tainas enam tiku külge. Samas hiljem süües näete, et kuigi keeks on ilusti läbi küpsenud, on ta siiski konsistentsilt pehme ja ülimalt mahlane. Lase keeksil 10 minutit vormis jahtuda ja seejärel eemalda vormist.

Tagasi üles