Pisiremont tõstab kinnisvara väärtust

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remont.
Remont. Foto: Caro / Scanpix

Isegi väiksed remonditööd nagu seinte ülevärvimine või pliidiplaadi vahetus köögis võivad kinnisavara hinda oluliselt tõsta, kirjutab New York Times oma kinnisvararubriigis.

Korteri väärtuse tõusule aitavad kaasa näiteks seinte värvimine, põrandate hooldus, päevinäinud pliidiplaadi vahetus köögis või uue köögitehnikaseadme lisamine, samuti köögimööbli ustevahetus - ookaenitaguste uuringute kohaselt kuuluvad näiteks taolised pisiparandused köögis kõige tasuvamate remonttööde hulka.

Eramajas võiks samuti välja vahetada või korralikult restaureerida vanad uksed-aknad, vana garaažiukse väljavahetamine moodsa automaatiika vastu aitab samuti paremat muljet jätta. USA eksperdid soovitavad aga väga mahukaid ja kalleid parendustöid müügihinna tõstmise lootuses siiski parem mitte ette võtta - võib juhtuda, et korteri tulevane ostja pole nõus uue tiigipuust põranda eest hingehinda maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles