Kevad on viimaks hoo sisse saanud ning eestimaalaste toidusedel muutub üha värskemaks, krõmpsuvamaks ja kergemaks. Kodujuust on tõeline kevadetoit, sest sobib ideaalselt nii salatitesse, võileivakatteks või otse topsist söömiseks. Kas oled aga proovinud kodujuustu supi koostises?
Kodujuustu-spinatisupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio isuäratav kodujuustu-spinatisupi retsept neljale on toitev, kuid kerge ja imeilusat kevadrohelist värvi.
Vaja läheb:
- 2 spl 82-protsendilist võid
- ¼ tl jahvatatud tšillit
- 150 g spinatit (võib olla ka külmutatud)
- 2 spl nisujahu
- 5 dl piima
- 200 ml toidukoort
- ½ tl soola
- 1-2 tl suhkrut
- 250 g kodujuust
Valmistamine
Sulata või kastrulis, lisa sellele jahvatatud tšilli ning kuumuta madalal temperatuuril. Lisa eelnevalt blanšeeritud ja peeneks hakitud spinat ning seejärel jahu. Kuumuta pidevalt segades mõned hetked, lisa piim ja koor. Lase supil keema tõusta ja keeda 2-3 minutit. Lisa kodujuust ning maitsesta supp soola ja suhkruga.