Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kodujuustu-spinatisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Kodujuustu-spinatisupp
Kodujuustu-spinatisupp Foto: Valio

Kevad on viimaks hoo sisse saanud ning eestimaalaste toidusedel muutub üha värskemaks, krõmpsuvamaks ja kergemaks. Kodujuust on tõeline kevadetoit, sest sobib ideaalselt nii salatitesse, võileivakatteks või otse topsist söömiseks. Kas oled aga proovinud kodujuustu supi koostises?

Valio isuäratav kodujuustu-spinatisupi retsept neljale on toitev, kuid kerge ja imeilusat kevadrohelist värvi.

Vaja läheb:

  • 2 spl 82-protsendilist võid 
  • ¼ tl jahvatatud tšillit                                            
  • 150 g spinatit (võib olla ka külmutatud)              
  • 2 spl nisujahu                                                           
  • 5 dl piima                                                                     
  • 200 ml toidukoort                                                          
  • ½ tl soola                                                               
  • 1-2 tl suhkrut                                                              
  • 250 g kodujuust                                                        

Valmistamine

Sulata või kastrulis, lisa sellele jahvatatud tšilli ning kuumuta madalal temperatuuril. Lisa eelnevalt blanšeeritud ja peeneks hakitud spinat ning seejärel jahu. Kuumuta pidevalt segades mõned hetked, lisa piim ja koor. Lase supil keema tõusta ja keeda 2-3 minutit. Lisa kodujuust ning maitsesta supp soola ja suhkruga.

Tagasi üles