Video: need on Ameerika kõige kallimad kodud

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Nixon oma San Clemente kodus külalisi võõrustamas. Pildil vasakult: Bob Hope, Tricia Nixon, Pat Nixon, Gerald Ford, Dolores (Mrs. Bob) Hope, Nixon, Betty Ford, Henry Kissinger and Arnold Palmer.
President Nixon oma San Clemente kodus külalisi võõrustamas. Pildil vasakult: Bob Hope, Tricia Nixon, Pat Nixon, Gerald Ford, Dolores (Mrs. Bob) Hope, Nixon, Betty Ford, Henry Kissinger and Arnold Palmer. Foto: AFP / Scanpix

Kuidas oleks elada peaaegu üle 5700 ruutmeetrises kodumajas hunnitu vaatega Atlandi ookeanile? Sellise lõbu eest tuleb välja käia aga 195 miljonit dollarit, sest see on osa USA kalleimaks kinnisvaraks hinnatud Gemini maavaldusest Floridas, kirjutab Forbes. Videot kõige kallimatest Ameerika kodudest saab vaadata siit.

Gemini maavaldus kuulub Ameerika jõukate edetabelis 15. kohal olevale Ziffi perekonnale ning on ajalooliselt võõrustanud nii rikkureidkui ka kroonitud päid: kunagi seltskonnadaam Gloria Guinessi koduks olnud maavaldust on väisanud näiteks Briti kungingapere liikmed.

Ülikallist kinnisvara, mille väärtust hinnatakse enam kui 50 miljonile dollarile, on USA kinnisvaraturule jõudnud tänavu juba üle 20 nii Californias, Floridas kui ka New Yorgis. Manhattanil pakutakse superrikastele tõeliselt luksuslikke suuri linnamaju - 1765 m2 suuruse elamu eest Upper East Side'is Park Avenuel tuleb välja käia üle 65 miljoni dollari.

California luksusvalduste seas otsis uut omanikku ka president Nixoni 5.5 aakri ehk umbes 22 257m2 suurune endine kodu San Clementes, mis on omal ajal võõrustanud nii Leonid Brežnevit kui ka Henry Kissingeri. Lisaks hispaania stiilis peamajale mahutab krunt ka külalistemaja ning tööliste kortereid.  Maavaldus müüdi 75 miljoni dollariga tänavu aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles