Linnahalli juurde ehitatakse moodne ärihoone

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane moodne ärihoone.
Tulevane moodne ärihoone. Foto: Capital Mill OÜ

Eile sai nurgakivi Baltimaade üheks modernsemaks ärihooneks kerkiv Explorer, mis ehitatakse järgides keskkonnasäästlikkuse kõrgemaid standardeid.

Tallinna Linnahalli vahetusse lähedusse (Kai 1) rajatavale Explorerile taotleb arendaja Capital Mill ka maailmas kõrgelt hinnatud keskkonnasõbralikkuse sertifikaati LEED.

Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi sõnul on aasta lõpuks valmiv Explorer järgmine samm Tallinna sadamapiirkonna kujundamisel terviklikuks ja innovaatiliseks ärikeskkonnaks.

«Explorer tõestab vahetult, et meil oli tõsi taga, kui mullu valminud ärihoonet Navigator ehitama hakates ütlesime, et tahame sadamaalale anda uue, modernse ja rohelise hingamise,» lausus Mölder. «Me ei ehita üksikuid hooneid, me ehitame visiooni, tervikpilti.»

Navigatorile väljastati tänavu veebruaris sertifikaat LEED Gold, mis tegi sellest ametlikult Baltimaade kõige rohelisema omasuguste seas. Vähemalt sama kõrged sihid on seatud ka Explorerile, mis  tähendab, et rohelist mõtteviisi järgitakse juba ehitustegevuse käigus.

Capital Mill OÜ uusarenduste juhi Marko Uueda sõnul käiakse LEED-nõuetele vastavust kontrollimas juba ehitusjärgus, et tagada parim lõpptulemus. «Tulevane üürnik võib olla kindel, et saab käsutusse väga kõrgete standardite järgi ehitatud ja efektiivsed pinnad, mille ruutmeetri hind on võrreldes kesklinna vanemate üüripindadega küll üks-kaks eurot kõrgem, ent kommunaalkulud kuni poole väiksemad, mis teeb absoluutkulu  kokkuvõttes odavamaks» märkis Uueda.

Lisaks ehituslikule kõrgpilotaažile juurutab Explorer rohelist mõtteviisi üldisemalt. Näiteks ehitatakse keldrisse jalgrattaparkla, üldkasutatavad hügieeniruumidruumid ja elektriauto laadimispunkt ning katusele päiksepaneelid.

Kokku saab hoones olema 5050 ruutmeetrit üüripinda, sellest 4480 ruutmeetrit büroopinda. Exploreri ülemistel korrustel on kahes otsas terrassid ning fassaadidel erisuunalised päikese ja kuumuse eest kaitsvad päikesesirmid.

Ühtlasi on võimalik programmeerida kogu fassaad liikuvat pilti näitama. Paiknemine sadamaalal tähendab suurepärast ligipääsetavust. Soomest tulevatele inimestele ning lisaks on tegemist ummikuvaba kesklinnapiirkonnaga.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil.

Ettevõtte asutajateks ning partneriteks on pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskond. Capital Milli juhtimise all on arvukalt kõrgelt hinnatuid ärihooneid Eestis, Lätis ja Leedus. Exploreri maja arhitektiks on Tormi Sooväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles