Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Nõgeseravioolid linnuleemes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Nõgeseravioolid.
Nõgeseravioolid. Foto: Egert Kamenik

Eelmisel nädalal toimus Toiduakadeemias meeleolukas koolitus, kus Ööbiku Gastronoomiatalu peakoka Ants Uustalu juhendamisel valmistati mitu maitsvat rooga. Kohal oli ka Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul, kes jagas kasulikke nõuandeid tehtud toitudest.

Nõgese ravioolid linnuleemes

Linnuleem

  • 2-3 kanarümpa või supikogu
  • 1 suur sibul
  • 1 porrulauk
  • 3 suuremat varssellerit
  • 2 loorberilehte
  • 2 porgandit
  • mõned petersellivarred
  • tüümian
  • 5 musta terapipart
  • 1 tähtaniis
  • 2 spl tomatipastat

Rösti kanarümbad ahjus ja pane keema.

Teisel ahjuplaadil pruunista kõik köögiviljad ja tomatipasta ning lisa potti. Kata pott külmaveega ja keeda tasasel tulel, kuni toite saab hakata serveerima. Kurna ja maitsesta, vahepeal riisu ka vaht ja rasv.

Nõgese ravioolid

  • suur hulk nõgeseid
  • sarapuupähkleid
  • Forte juust

Puhasta ja blanšeeri nõgesed soolaga maitsestatud vees kiirelt ning kuivata. Tükelda saadud mass, riivi sisse pähklid ja juust.

Pastataigen

  • 600 g pasta jahu
  • 4 kanamuna
  • 2 munakollast
  • oliiviõli
  • soola

Sega jahu ja sool lauapeal kokku ja tee keskele munade jaoks väike süvis. Pane munad sinna sisse ja hakka neid jahuga segama, kuni tekib mõnus taigen. Vajadusel võib lisada ka oliiviõli.

Taigen peab jääma kuiv ja kergelt puine. Keera kile sisse ja pane vähemalt 30 minutiks kappi puhkama.

Kui taigen on valmis, siis tee sellest nõgese täidisega ravioolid. Keeda soolaga maitsestatud vees.

Tagasi üles