Eelmisel nädalal toimus Toiduakadeemias meeleolukas koolitus, kus Ööbiku Gastronoomiatalu peakoka Ants Uustalu juhendamisel valmistati mitu maitsvat rooga. Kohal oli ka Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul, kes jagas kasulikke nõuandeid tehtud toitudest.
Küülikumaks punase veini ja kanepiseemnetega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülikumaks punase veini ja kanepiseemnetega
- 600 g küülikumaksa
- 200 ml piima
- 2 suuremat shallotsibulat
- 5 õuna, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
- 8 cl Põltsamaa kuldset
- 4 spl vahukoort
- 1 sidrunimahl
- 150 g võid praadimiseks
- 100 g võid vahustamiseks, toa soe
- sool, cayenne'i pipar
Puhasta maks ja pane piimaga likku vähemalt 20 minutiks. Prae võis sibul ja õunad kergelt pruuniks. Kuivata maks paberil ja prae võis kuldpruuniks aga seest peab jääma roosa. Pane kõik köögikombaini ja purusta, kuni tekib ühtlane mass. Vala sisse Põltsamaa kuldne ja vahukoor. Vahusta käsimikseriga või ja sega sisse. Tõsta maksapasteet vormi ja pane kappi jahutuma.
Punaseveini kanepiseemnemarmelaad
- 300 ml punast veini
- 1 sidrunimahl
- suhkrut
- 3 želatiinilehte
Lase korraks punane vein keema ja võta kohe tulelt. Lisa suhkur ja sidrunimahl ning pane pundunud želatiini lehed sisse . Vala vedelik laiale alusele ja pane kappi. Serveeri koos küülikumaksaga.