Eelmisel nädalal toimus Toiduakadeemias meeleolukas koolitus, kus Ööbiku Gastronoomiatalu peakoka Ants Uustalu juhendamisel valmistati mitu maitsvat rooga. Kohal oli ka Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul, kes jagas kasulikke nõuandeid tehtud toitudest.
«Pulled duck» värske salatiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pulled duck» kevadise metsaalusega
- 5 parti, tükeldatud
- sool
Pane pardi erinevad tükid ahjuplaadile ja rösti ahjus 150 kraadi juures 2,5 -3 h. Määri iga 40 minuti tagant ploomikastmega.
Ploomikaste
- 3 spl oliiviõli
- 5 küüslauguküünt, väiksed kuubikud
- 2 punast sibulat, tükeldatud kuubikuks
- 100 g ingverit, tükeldatud
- 2 ploomipüree
- sojakaste
- riisiäädikas
- mesi maitse järgi
- 200 g mustsõstraid
Kuumuta õli ja prae kergelt köögiviljad ja ingver. Lisa kõik muu ja pane kannmikserisse, püreesta ja maitsesta. Saadud kastmega pintselda parti, kuni part on mahlane ja krõbe.
Värske salat
- karulauk
- vesikress
- roheline sibul
- nõgesed
- võilillelehed
- spargel
- aed harakputk
- brokoli varred
- herned
- frisee salat
- õli, sool, pipar
Puhasta kõik salatid ja pane eraldi kaussi. Blanšeeri soolaga maitsestatud vees brokoli ja spargel ja herned. Rebi pardiliha ribadeks ja pane vaheldumisi koos salatiga taldrikule, kastmeks natukene ploomikastet.