MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho armastab eksootikat ka suveköögis — tema tšilliseid hiidkrevette tasub proovida. Eriti siis, kui ilm tubaseks sunnib.
Suveköögis vürtsisemalt
Kuigi meie teeme seda rooga pliidil, võib ilusa grilliilma puhul – nojah, palju neid meil suve jooksul tuleb – ajada sobiva panni all söed kuumaks ja valmistada selle sütel. Siis aga, et süsi mitte asjatult raisata, kutsu vähemalt punt sõpru kokku. Alljärgnev kogus on mõeldud neljale. Kui seltskond suurem, kasuta koolis saadud korrutustabeli-tarkust.
Tšillised hiidkrevetid litšidega
20 toorest hiidkrevetti
kahe laimi mahl
20 konservlitšit
6–8 küüslauguküünt
2 punast tšillikauna
4 tl sidrunheinapastat
1 suurem kahvrilaimi leht
4 dl litši konservivedelikku
meresoola, esimese külmpressi oliiviõli
Marineeri krevette pool tundi laimimahlas. Samal ajal haki küüslauk ja tšilli peeneks. Kuumuta pannil õli, prae selles mõni minut küüslauku ja tšillit, lisa krevetid koos laimimahlaga, sidrunheinapasta ja näppude vahel purustatud kahvrilaimi leht. Kui krevetid hakkavad värvi võtma, lisa litšid, konservivedelik ja meresoola. Küpseta pidevalt segades veel mõned minutid, kuni vedelik karamellistub. Serveeri koos värske saia ja salatiga.