Kinnisvarahinnad on maailmas enim tõusnud Iirimaal, Dubais ja Tallinnas

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: SCANPIX

Global Property Guide reastas 40 riigi kinnisvaraturgu analüüsides kinnisvaraturu suurimad võitjad ja kaotajad: kinnisvarahinnad on pärast majanduskrahhi enim tõusnud Iirimaal, Dubais ja meie pealinnas Tallinnas, vahendab BBC kinnisvarakülg.

Tallinn jõudis kinnisvarahindade kasvu edetabelis väärikale kolmandale kohale, sest kinnisvarahinnad on krahhiga võrreldes kasvanud 12,6%.  Kel kinnisvara Dubais, võib samuti käsi hõõruda: nõudlus ületab pakkumise ja võrreldes kriisiajaga 2008 on kinnisvarahinnad kasvanud 13% ning ka tänavu ennustatakse jätkuvat kasvu kuni 5%. Kõige paremini on aga krahhist toibunud IIrimaa, nii et kel oli nutti turu madalseisu ajal osta mõni Dublini uusarendus, on nüüd õnnega koos: kinnisvarahinnad on Iirimaal tõusnud 16,4%.

Turu suurimaks kaotajaks on poliitilistest probleemidest räsitud Ukraina - kinnisvarahinnad Kiievis kukkusid mullu pea poole võrra ning analüütikute hinnangul ei tõota tänavune aasta väga palju paremat. Seis pole kiita ka Venemaal, kus kinnisvarahinnad on kukkunud 6%. Hiinas Pekingis on kinnisvara odavnenud 5,7%, põhjuseks analüütikute hinnangul ehitiste üleküllus.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles