Galerii: Eestis müüakse rannakodusid luksusvillast armsa maamajakeseni

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hunnitu merevaade pole vaid ookeanitaguste luksuskodude privileeg: Eestiski on kauneid rannakodusid, mis uut omanikku otsivad, kirjutatakse Eesti suurima kinnisvaraportaali KV.EE blogis.

Merevaate ja luksuslikult sisustatud kauni korteri eest Pirital tuleb küll välja käia üle miljoni euro, miljon eurot maksab 5-toaline merevaatega luksusvilla Meriväljal. Kõigi mugavustega suur tänapäevane maja Keila-Joal maksab aga pea 3 miljonit eurot. Rustikaalse armsa majakese Saaremaal saab endale soetada 85 000 euroga, basseini, aurusauna, solaariumi ja katuseterrassiga maja eest Pärnu jõe lähedal küsitakse 360 000 eurot.

«Kõige enam loeb rannakodu soetamisel hinna-kvaliteedi-asukoha suhe, kuigi mere lähedus või merevaade on enamasti boonus,» kommenteeris Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi. «Pärnus on näiteks palju suvekortereid, kus pole merevaadet, aga näiteks kui looduskeskkond või asukoht on suurepärane, sel juhul pole merevaade kindlasti primaarne. Sama lugu on ka Haapsalus või Kuressaares,» tõi ta näiteid.

Tallinnas pole ka merevaade või mere lähedus Vähi sõnul esmatähtis, sest Tallinn pole suvituslinn. «Iga merevaade ei pruugi olla ka just kõige olulisem. Lasnamäel Katleri rajoonis või Õismäe tornides näiteks on ka merevaatega korterid, aga see pole kohe kõige tähtsam,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles