Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Vana asi moodsas võtmes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suitsutursk heeringamarjaga.
Suitsutursk heeringamarjaga. Foto: Anu Laan

Sellest numbrist liitub Arteri retseptijagajatega hobikokkaja ja üldse toidukirglik Anu Laan, kes on pidanud ka väikest restorani. Proovige kartuliga või leivale tema kalasalatit.

Viimastel aastatel on kohalike kalameeste võrkudesse taas sattunud paraja suurusega tursapoisse ja midagi peab nendega tegema – kogu aeg ei jaksa ju kala praadida. Segasin kokku salati, mis sobib värske kartuliga või leiva-saia katteks – heeringamari jääb mõnusalt krõmpsuv. Kui suitsuturska ei leia, sobib ka muu valge suitsukala, näiteks heik. Väga õrna lihaga kala maitse võib heeringamari siiski üle mängida.

Suitsutursk heeringamarjaga 

0,5 kg kuumsuitsuturska või muud valget suitsukala

100 g heeringamarja

3 keedetud muna

pool pikka kurki

murulauku, tilli

200 g hapukoort

100 g majoneesi

soola, pipart

Puhasta kala luudest ja tee väiksemateks tükkideks. Haki kurk ja muna väikesteks kuubikuteks ning sega kõik ained omavahel. Sega majoneesist ja hapukoorest kaste ja vala salatile. Maitsesta pipra ja soolaga. Olenevalt kala ja marja soolasusest ei pruugi viimast vajagi olla. Puista peale hakitu murulauku ja tilli. Paku koos värske kartuliga või leiva/saia katteks. 

Tagasi üles